yazarlar

DRACULA’NIN KIZI AŞIK OLURSA




OTEL TRANSİLVANYA
YÖNETMEN: GENNDY TARTAKOVSKY
SESLENDİREN OYUNCULAR: ADAM SANDLER, ANDY SAMBERG,SELENA GOMEZ,KEVIN JAMES
Kont Dracula Transilvanya tepelerinde muhteşem bir otel inşa eder. Otel Transilvanya adını verdiği korunaklı otelinde artık 118 yaşına girmiş ergen kızı Mavis’i dışardaki vampir düşmanı insanlardan daha iyi korumayı, zaman zaman da çok sevdiği canavar dostlarını misafir etmeyi düşünmektedir. Dracula’nın en büyük aşkı Mavis’in annesi vampirlerden korkan insanlar tarafından öldürülmüştür. Bu olaydan sonra insanlara olan nefreti büyür ve kızını onlardan korumaya kararlıdır. Mavis’in 118. yaş günü kutlamasına tüm dostlarını başta Frankenstein, Mumya, Kurt Adam, Görünmez Adam olmak üzere davet eder. Tek sorun aralarındaki davetsiz misafir olan genç Jonathan’dır. Yolunu şaşırmış genç adamın,  insan olmasının dışındaki en büyük problem, Mavis’in kendisinden hoşlanmasıdır.  Baba Dracula’nın arzulayacağı en son şey kızının bir insana aşık olmasıdır.


 
Dracula çok sevdiği kızı için her şeyi yapıyor. Koca efsane vampir kıskanç bir babaya dönüşüyor.    Son dönemin en başarılı animasyon filmlerinden. Artık her biri kasvet ve ürkünçlük dolu olan son dönem animasyonlar arasında en içaçıcı olanı. Tim Burton’un Stop Motion tekniğiyle yaptığı animasyonlarının izinden giden diğerleri son dönemde artık çocuklardan çok yetişkinlere hitap eden karanlık animasyonları bolca ürettiler. “Otel Transilvanya” geleneksel animasyon konseptine yakın duruyor : renkli, canlı, esprili ve oldukça hareketli.  Klasik korku filmlerine  ve “Alacakaranlık” serisine yapılan hoş göndermeler de var.
Filmin diğer pozitif yönü de insanlardan korkan Dracula ve canavar arkadaşlarının sonunda insanlıkla uyuşması oluyor. “Ötekileşme ve ötekileştirme” her iki tarafta da yıkılıyor.
Filmin Türkçe dublajı son derece başarılı. Tek eleştirilecek yön araya sıkıştırılan şiveli konuşmalar ve yöresel mizah olabilir.  Filmin şarkısı “Call Me Mavy” nin Türkçe seslendirmesi  on üzerinden on alır.
Amerika’da bu haftaya kadar 142 milyon dolar hasılat yapan film kayıtsız kalınmayacak bir animasyon.   

No comments:

Post a Comment