yazarlar

YETİŞKİNLERE ANİMASYON

MEGAMİND-MEGAZEKA


Yönetmen: Tom McGrath
Oyuncular:Will Ferrell (Megamind), Brad Pitt (Metroman), Tina Fey(Roxanne Ritchie),Jonah Hill(Titan)
Bilgisayardan çıkma animasyonlar artık çocuklardan daha çok, yetişkinlere hitap etmeye başladı. Dreamwork stüdyosu Kung Fu, Panda, Madagascar, Shrek’den sonra  Megamind‘ı listeye ekledi. Megazeka kötülük kader midir yoksa bir seçim mi ? sorusuna yanıt ararken sinemanın klasik karakterlerine yaptığı göndermeler ile de dikkat çekiyor. Kim bunlar ? Godfather’dan Don Carleone  ve Süperman’den babası Jor-El’i canlandıran Marlon Brando’ya, Bela Lugosi’nin Dracula’sı, efsane bilgisayar oyunu Donkey Kong'a kadar yetişkinlerin hoşlanarak izleyeceği göndermeler. Bu kez dünyanın en zeki kötüsü Megazeka ile tanışıyoruz. Uzaydan yeryüzüne gönderilen iki kapsülden birisi hapishaneye diğer, ise zengin evine düşer. Tıpkı doğacak olanın karar veremeyeceği bir kader durumu. Balkabağı büyüklüğünde mavi kafası ile Megazeka dış görünüm olarak ta iticidir. Diğer kapsülden çıkan yakışıklı protein surat Metroman ise büyüdüğü Metro City’nin süper kahramanına dönüşür. O artık pelerinli bir halk kahramanı, genç kızların sevgilisidir. Metro City’i ele geçirme mücadelesinde Megazeka yaptığı süper teknolojik buluşların desteği ile Metroman’i öldürerek tek kalır. Düşmansız kalan Megazeka hayattan zevk almamaya, sıkılmaya başlar. Doğrudur Süper İyi olmadan Süper Kötü olmanın anlamı kalmamıştır. Mücadelesiz hayatına alternatif olarak yeni bir kahraman yaratır ve adını Titan koyar. Metroman’den daha güçlü ve zeki olan kahraman bir süre sonra kötü olmaktan daha fazla zevk almaya başlar. Dünyayı yıkıp, yağmalamaktan hoşlanır. Megazeka artık kendisini de yok etmeye çalışan bu kötüye karşı dururken, kötülüğün ne olduğunu anlamaya başlar. Bu ara aşık olduğu TV spikeri Roxanne Ritchi’de aşkına karşılık verir.
Film kısaca sevginin olduğu yerde kötülük de olmaz diyor. Bu tür filmlerin seslendirmelerinde rol alan ünlü oyuncular arasında bu kez Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Ben Stiller var.
3D animasyon filmlerde çok başarılı olduğu Megazeka’da bir kez daha görülüyor. Kaldı ki film 2D olarak ta son derece başarılı grafiklere sahip.
Çocuk ve yetişkinlerin aynı derecede zevk alacağı başarılı bir animasyon.
              

No comments:

Post a Comment