yazarlar

2010 YILININ EN İYİLERİ


BAŞLANGIÇ -Inception
Rüya alemini ve aksiyonu mükemmel harmanlayan kurgusu yanında seyircisini gerçek ve hayal arasında muğlakta bırakan, zorlayan sıra dışı bir film. Christopher Nolan iki binli yılların en parlak yönetmeni olma yolunda.  
SİYAH KUĞU-Black Swan 
Kişilik bölünmesine varan bir hırsın,  Kuğu Gölü’nün müziği eşliğinde akıcı bir gerilime dönüştüğü başarılı bir film. Darren Aranofsky  Güreşçi’den sonra bir kez daha ruhun derinliklerinde dolaşıyor.  
OYUNCAK HİKAYESİ 3-Toy Story 
Pixar stüdyolarının yarattığı mükemmel animasyon son bölümü ile ilk günkü kadar yaratıcı ve eğlendirici. 
CİDDİ BİR ADAM-A Serious Man
Coen Kardeşlerin Musevi toplumunun inançlarına eleştiri oklarını sapladıkları ironik bir dönem anlatısı.    
BEYAZ BANT-Das Weisse Band
1912 yılında bir Alman köyündeki yaşamdan kesitler sunarken,  aile yapısının
 ve çocuk terbiyesinin geleceğin Nazilerini nasıl şekillendirdiğini gösteren, mükemmel bir Haneke filmi.
SOSYAL  AĞ – The Social Network 
David Fincher sosyal iletişim sitesi Facebook’un kuruluşunu anlatırken, bilgisayar dünyasının başarılı isimlerinin arkasında yatan karakterlere odaklanıyor. 
HIRSIZLAR ŞEHRİ-The Town
Ben Affleck’in yönetip oynadığı başarılı bir suç filmi. Soygun ve çatışma sahnelerindeki dinamizm yanında Jeremy Renner’in başarılı performansı da dikkat çekiyor.
PARİS’TE SON KONSER-Le Concert
Romen asıllı yönetmen Radu Mihaileanu seyircinin duygu tellerini titreten, yarattığı sahici karakterler ile yaşayan birinci sınıf bir melodrama imza atmış.

ÖLÜMCÜL TAKİP- The Chaser

Güney Kore sinemasından özgün bir polisiye daha. Eski polis, yeni kadın satıcısı Joong Hoo müşteri gibi davranan bir seri katilin peşine düşer.  Kaçanın ve kovalayanın öyküsü içinde polis teşkilatının emir komuta kademesindeki hantallık mükemmel bir ironi ile işlenmiş.
   

211. HÜCRE- Celda 211

İspanyol sineması son yıllardaki başarılı filmlerine bir yenisini ekledi. Bir insan yaşamının 24 saat içinde ne kadar dramatik değişebileceğini, gerilimli bir hapishane öyküsü ile anlatıyor. 

No comments:

Post a Comment