yazarlar

MAVİ, EN SICAK RENKTİR





La Vie D'Adéle, Chapitre 1 et 2

Yönetmen: Abdellatif Kechiche
Oyuncular: Léa Seydoux, Adéle Exarchopoulos.

Orijinal adıyla “Adéle’in Hayatı, Bölüm 1 ve 2” başkarakteri 17 yaşındaki Adéle’in aşkı, bedenini ve hayatı keşfetmesini anlatıyor. İlk bölümde lise öğrencisi genç kızın içindeki duygusal boşluğu, kendisinden yaşça daha büyük Emma ile doldurmasını, ona aşık olmasını izliyoruz. İkinci bölümde onun bu aşkı kaybedişini, içine düştüğü ruhsal boşluğu…
2013 Cannes Film Festivali Altın Palmiye ödülü kazanan film, lezbiyen ilişki gibi çetrefil bir konuyu olağanüstü doğallıkta, cesur, gerçekçi bir sinema diliyle anlatması yanında, yargılamayan duruşuyla da her türlü övgüyü hak ediyor. 



Güzel bir aşk hikayesi izliyor seyirci.  Dramı arttırma adına yapay trüklere el atmadan, sade anlatımı iki oyuncusundan aldığı büyüleyici performanslarla süsleyen Tunus asıllı yönetmen Abdellatif Kechiche, çok tartışılan sevişme sahnelerindeki çekincesiz kamerasıyla da dikkat çekiyor. Yakın plan çekimler seyirciyi karakterlerinin ruhlarına hapsediyor. 180 dakikalık filmin büyük bölümü Adéle’in kusursuz güzellikteki yüzüne odaklanıyor. Onunla uyanıyor, kahvaltı yapıyor, okula gidiyor yaşamına eşlik ediyoruz. Doğallığı seyirciyi genç oyuncunun içine hapsediyor.
Cannes’da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü  kazanan Léa Seydoux, Adéle Exarchopoulos ikilisi büyüleyici performanslarıyla bu yılın bir çok büyük ödülüne adaylar . Oyuncu yönetiminde yansıyan doğallık, öykünün inandırıcılığını arttırdığı gibi erotik sahnelerin  pornografi düzeyine inmesini  engelliyor.
İki kadın arasındaki aşk bu doğallıkta bir daha zor anlatılır.


No comments:

Post a Comment