yazarlar

SİNE HABER

 68. GOLDEN GLOBE ADAYLARI BELİRLENDİ


Akademi Ödülleri'nin en büyük yol göstericisi olarak tanımlanan Golden Globe'da bu yıl en dikkat çekici aday ise 7 dalda birden aday gösterilen Tom Hooper filmi, The King's Speech. Bu filmi 6 dalda adaylık ile David Fincher'ın The Social Network'ü ve David O. Russell'ın The Fighter'ı takip ederken The Tourist ve Alice in Wonderland de aday gösterilmesi süpriz sayılan filmlerden. Ayrıca Christopher Nolan'ın Inception'ı ile 4 dalda aday olduğu görülen ödül töreninde TV dizileri için belirlenen kategorilerde de adaylar açıklandı.

16 Ocak 2011 tarihinde The Beverly Hilton'da Ricky Gervais'in sunumu ile gerçekleştirilecek 68. Golden Globe kategorileri ve adayları, tam listesi:

En İyi Film (DRAMA)
Black Swan
The Fighter
Inception
The King’s Speech
The Social Network

KÖTÜLERDE SEVER

HIRSIZLAR ŞEHRİ –THE TOWN


YÖNETMEN: BEN AFFLECK
OYUNCULAR: BEN AFFLECK, JEREMY RENNER, REBECCA HALL, JON HAMM.

‘Hırsızlar Şehri-The Town’ 2010’un açık ara en iyi polisiye filmi. Film Noir geleneğinin modern takipçisi sayılabilecek kaderci, romantik ve lanetlenmiş karakterleri kutsayan bir film. Karanlık atmosfer, öykünün anti kahraman karakterleri ile bütünleşirken soygun filmlerinin karizmatik polis/soyguncu kovalamacasına referans olabilecek sahneler de dikkat çekiyor. İnsan ilişkilerinde ve soygun sahnelerinde ortaya çıkan dinamizm, öyküyü saran karanlık atmosfer ile mükemmel bir kontrast oluşturuyor. Sıklıkla gerçekleşen banka soygunları ile ünlenmiş küçük banliyö şehri Charlestown, kaderlerinin esiri karakterlerin üzerine sinmiş olan ‘sıkışmışlık/kaçamama’ duygusunu hissettirmeyi başaran bir mekana dönüşmüş.

 ÇAKAL



YÖNETMEN : ERHAN KOZAN
SENARYO: SERTAN TELLİ
OYUNCULAR: İSMAİL HACIOĞLU, UĞUR POLAT, ERKAN CAN, CÜNEYT TÜREL,NACİ TAŞDÖĞEN
Daha ilk sahnede Fahrettin Abi dışarıda havlayan köpeklere sinirlenir, seyirciye dönerek sunturlu bir küfür sallar. Sıra dışı bir filmin ilk işaretidir. Filmde 18 yaş sınırının olması diğer bir işaretti. Öykünün içine girdikçe on sekiz yaş sınırı konmasına neden olan küfürlü, argolu konuşmaların anlatılan yaşamların gerçek bir parçası olduğunu anlıyor seyirci. Rahatsızlık  yerini gerçekçi anlatımın etkileyiciliğine terk ediyor zamanla.

 ANGELINA JOLIE VE JOHNNY DEEP VENEDİK’TE


TURİST-THE TOURIST
YÖNETMEN: FLORIAN HENCKEL VON DONNERSMARCK
OYUNCULAR: ANGELINA JOLIE, JOHNNY DEEP, PAUL BETTANY, STEVEN BERKHOFF

Beklentileri karşılamayan filmler arasında ‘Turist-The Tourist’ bu yıl ilk sırayı açık ara kazanır. Angelina Jolie ve Johnny Deep’i bir araya getirmek dışında özelliği olmayan, biraz aksiyon sosu katılmış romantik bir komedi var karşımızda. Venedik’in güzellikleri arka planı süslerken ön planda Angelina Jolie şık kıyafetler içinde manken edasında salına salına yürüyor. Johnny Deep ise nevi şahsına münhasır oyunculuğunu sergiliyor, yaratıcılığını hissettiriyor, fakat onun için hafif kalan, üzerine yapışmayan bir karakter . 

AV MEVSİMİ


YÖNETMEN VE SENARYO :YAVUZ TURGUL
OYUNCULAR: ŞENER ŞEN, CEM YILMAZ, OKAN YALABIK, MELİSA SÖZEN,ÇETİN TEKİNDOR.

‘Av Mevsimi’ durgun bir su kenarında bulunan, kesik el ile başlıyor. Bir seri katilin soğukkanlılıkla işlediği bir cinayet serisi beklentisi uyandıran başlangıç, kısa sürede cinayeti aydınlatacak ekibin özel yaşantılarındaki iniş çıkışlara odaklanıyor. 

Polisiye ve melodramın içi içe geçtiği, arada kalmış bir film ‘Av Mevsimi’.
ÇAĞAN IRMAK’ TAN GERÇEKÇİ BİR MASAL
"PRENSESİN UYKUSU"
SENARiST/YÖNETMEN: ÇAĞAN IRMAK
OYUNCULAR: ÇAĞLAR ÇORUMLU, GENCO ERKAL,SEVİNÇ ERBULAK, ALİCAN YÜCESOY,SEVVAL BAŞPINAR.
Çağan Irmak yeni filmiyle masal ve animasyon dünyasına göz kırpıyor. Her iki türden  pasajlar ile süslediği öyküsü temelde önceki filmlerinde olduğu gibi karakter odaklı. Bu kez öyküsünü her zamankinden daha iyimser bir finale taşımayı tercih etmiş.  Öykülerinde geçmişin travmalarını unutamayan karakterleri, bu günkü yaşamlarında da eğreti, uyumsuz dururlar. Geçmişin acılarından bu günlerini de tüm ruhlarıyla kucaklayamazlar. gençliğinde yaşadığı tecavüzün ‘Mustafa Hakkında Herşey‘de Mustafa (Fikret Kuşkan) karısının geçmişiyle ilgili sırrın travmatik yaralarını iyileştirmezler.Bu kez geçmişlerindeki yaralarından daha güçlü çıkmış karakterler ile tanışıyoruz. Aziz (Çağlar Çorumlu) ve Neşet(Alican Yücesoy) çocuk esirgeme kurumunda büyümüşlerdir. Birisi halk kütüphanesinde diğeri ise markette çalışmaktadır. Seçil (Sevinç Erbulak) kızı Gizem(Sevval Başpınar) ile kocasının şiddetinden kaçarak yeni bir yaşama başlama gücünü göstermiştir.